fredag 12. oktober 2007

....LEON....

8. Oktober!
Dagen hvor helvede froes til og mikkel skulle overtage "dagbloggen" for en stund!
Vi blev hentet kl. 9 om morgenen af en 4-hjulstraekker, der skulle tage os til foden af vulkanen Cerro Negro. Turen derud var en kort koeretur paa 25 minutter, men pga masser af vand kombineret med daarlige veje + dybe huller var vi lige ved at sidde fast in the middle of..ja ingenting. Da vi ankom til vulkanen fik vi udleveret orange faengselsdragter og volcanosurfboards. Vi vandrede op paa den store sorte vulkan mens vi loebende fik smaa historier om hvordan den ved sidste udbrud i 99 havde daekket de naermeste landsbyer med 17 meter aske og at de egentlig bare gik og ventede paa, at den skulle gaa bananas - idet den goer det ca. hvert 7 aar. Da vi naaede toppen fik vi lidt instruktioner om hvorledes man kaelker eller som de kalder det surfer ned af siden paa vulkanen. Efter en lille testtur var vi klar!!! Og YES det var mega superduber fedt! Rekorden er 22 sekunder som den hurtigste og 10 minutter som den langsomste (begge sat af et tysk par) dog blev ingen af disse rekorder stukket... men det gik ret hurtigt, masser af sand i munden, skrig og latter!
Efter surfingen slappede vi lidt af paa hostellet og ventede til aarstiden havde lettet benet over os, hvorefter vi igen var paa den gode vegetar restaurant.

9.Oktober
Efter at have checket ud fra hostellet Bigfoot i León tog vi en bus til Managua ( Nicaraguas hovedstad og endnu et enormt trafikalt knudepunkt) , hvor vi efter en lille prisdiskussion mellem Mr. CheapAss (undertegnede) og Anne besluttede at tage en lille indenrigsflyver til paradis oerne Corn Islands. Flyveturen var vel det man kan betegne som interessant men flot! Efter en mellemlanding i Bluefields ankom vi til Big Corn - en hurtig beslutning og vi var med en baad videre til Little Corn. Little Corn er en lille og med mange ting en selvforsynende oe i det carribiske hav. ca. 500 indbyggere. Vi endte med at bo paa et familieejet "hotel". Vi havde en lille Cabaña med eget wc og bad (en spand med vand - badet altsaa). stedet er et fantastisk lille paradis paa stranden. Her skulle vi holde ferie fra ferien! Vi har badet, laest i haengekoeje, gaaet tur, snakket med de lokale og faaet god pizzaer hjemmebagt af amerikansk PhD´er i filosofi med en huns der hedder Soeren opkaldt efter Soeren Kierkegaard... sjovt!