tirsdag 4. desember 2007

fortsettelse der Mikkel slapp...

Siste dag i Cuzco ble mamma og pappa tatt med paa en uforglemmelig togtur til Machu Picchu mens jeg var hjemme paa hotellet og knasket antibiotika i mellom toalettbesoekene og Mikkel utforsket byen alene. Mine foreldre var slitne men utallige minner rikere etter turen til de enorme Inca ruinene. Dagen derpaa tok vi et fly til Puerto Maldonado som i stor kontrast til Cuzco ligger omtrent 0 moh i tett regnskog og tropeklima. Fantastisk aa komme til et saa annerledes sted paa bare 35 min med fly!

Her ventet en lang baattur - 3 timer - nedover elven og inn i Amazonas hvor vi langt om lenge sjekket inn paa lodgen Refugio Amazonas som er en av tre lodger drevet av Rainforest Tour og alle med spesielt fokus paa ekoturisme! OG hvilket paradis.... Over all forventing!! Midt i jungelen og saa tett paa allverdens dyr og insekter. Her finns ikke elektrisitet og hvert vaerelse er uten en vegg slik at man bokstavelig talt ligger med det ene oeret ut i skogen.

De tre dagene vi hadde i Amazonas er noen av de beste vi har hatt paa denne turen. Saa mange lyder og opplevelser og helt utrolig god mat!! Hver dag var pakket med aktiviteter som fisketur, krokodillesafari og flere vandreturer i REGNskogen (har aldri sett saa mye vann falle ned fra himmelen paa en gang). Hele tiden hadde vi selskap av verdens soeteste lille guide Luis som med sitt gode huoer og smil satte prikken over i en! Et uforglemmelig opphold...

Foerste desember tok mamma og pappa tilbake til Norge og jeg og Mikkel satt igjen en smule nedfor... Dette var litt nedtur, men vi kom oss fort tilbake til det gode humoeret ettersom vi 2. desember tok turen til Huacachina. En oase midt i oerkenen opprinnelig for Perus elite. Naa er det utganspunktet for SANDBOARDING i oerkenen og DUNEBUGGY turer... En DUNEBUGGY er en firhjulstrekker som er helt aapen og med gitter som tak og som kjoerer utrolig fort i sanddynene - rett opp og rett ned - saa du faar mageinnholdet godt blandet sammen. Hjelp.. Det gikk unna! Hurtig og vildt og mellom etappene stod vi paa sandboards (som snowboard) nedover bratte sanddyner. En helt spesiell opplevelse.

I dag har vi dratt videre til Nasca hvor de breoemte Nasca linjene som er laget av mennesker mellom 300 foer kristus og 700 etter kristus. Dette er et spesielt stykke landskapsarkitektur hvis man kan kalle det det som vi iakttog fra et minifly - Cessna for seks personer! Dette var ogsaa en spesiell men dog meget interessant opplevelse.

Naa sitter vi og venter... Bare 5 timer til bussen gaar som etter nye 16timer paa buss vil ta oss til Cuzco. Naa er det vaar tur til aa se Machu Picchu, og vi begynner en firedagers lang vandring allerede`paa fredag. 11. desember drar vi til Titicaca sjoen og 15. desember lander vi i Argentina for siste etappe av dette eventyret.. Vi er snart tilbake i KBH som om ingenting har skjedd!!

anne og mikkel