tirsdag 18. desember 2007

Tredje og siste del er paabegynt..

Etter avslutningen av Machu Picchu var vi igjen tilbake til Cuszco. Etter bare en natt dro vi med buss til Puno, som ligger ved Titicaca sjoen, peruviansk side. Her fikk vi besoekt de meget kjente flytende oeyene og menneskene som bor der. En vanvittig (arkitektonisk) ide aa bygge seg en oey paa verdens hoeyest liggende innsjoe (3820moh). Vi undret oss over denne tilvaerelsen som idag nok mer er en turistattraksjon enn noe annet, men allikevel en interessant opplevelse. Fra Puno dro vi videre til Colombias side av Titicacasjoen og besoekte byen Copacabana. Herfra hadde vi en (langsom) baattur ut til Isla del Sol- Soloeyen. Denne oeyen var viktig i Incaenes tro fordi de mente den var solen foedested. Vakker vandring i spennende landskap, men for foerste gang merket vi oss begge at luften var meget tynn og vi ble fort andpustne av vandringen. Merkelig med tanke paa at vi de siste par uker har holdt oss paa godt over 3500m.

Tilbake til Puno og med fly videre til Lima etter bare to netter i Bolivia for aa rekke flyet til Buenos Aires loerdag (15.des) kl 0035.

....Og her er vi naa! Allerde vaert her i fire dagen og vi NYTER i store trekk! Vi er begge enige om at dette er den flotteste byen vi noensinne har vaert i (en herlig blanding av Berlin, Paris og New York). Saa mye aa se, vanvittig hyggelige omraader, spennende arkitektur, utrolig bra shopping (og billlig) i de mange smaa designerbutikkene, tangoshows all over - og sist men ikke minst: DEILIG MAT!!! Vi forstaar ikke hvorfor ikke Buenos Aires er en mer omtalt og besoekt by og har bestemt oss for aa kaste alle vaare venner og familiemedlemmer "overseas" for aa oppleve denne byens inense, levende og deilige atmosfaere. Vi har bestemt oss for aa vaere her en droey uke foer vi tar til Urugay for aa feire JUL OG NYTTAAR (og MIKKELS FOEDSELSDAG vel og merke). Deretter gjenstaar bare noen faa uker oppover den Brasilianske kyst foer vi kaster oss over Rio ca den 20. januar - og saa baerer det hjemover....

Samtidig som vi storkoser oss i denne vidunderlige by, gaar mang en tankt hjem til Sissel og det lille vidunder som lar vente paa seg. Vi sjekker mail flere ganger om dagen for aa holde oss oppdatert, det kan ikke vaere lenge igjen! Vi gleder oss med dere alle over velfortjente juleferier og familiesammenkomster. Nyt i like store drag som oss, mat, vin og selskap.

Oensker dere alle en fantastisk jul;)
Anne og Mikkel