torsdag 27. desember 2007

God jul og godt nyttaar

Argentina og Buenos Aires tok oss med storm, og det som egentlig bare skulle vaere noen dager ble til ti ettersom byen er et mekka for sultne, shoppinglystne og tangoelskere! Dagene i Buenos Aires var fantastiske og inneholdt alle minst en fantastisk matopplevelse. Biff og kjoett er det helt store, saa Mikkel har vaert rimelig glad for endelig aa foele metthetsfoelelse, mens jeg har testet diverse gode salater (ENDELIG) og hjemmelaget pasta. Noen dager etter ankomst var vi saa heldige aa treffe tre norske piger hvorav den ene vi hadde moett tidligere (i Panama). Dette var litt av en tilfeldighet og veldig hyggelig, saa vi fikk selvskap baade paa Mikkels foedselsdag og paa selveste julaften. Mikkel ble feiret med besoek paa lekker, nordisk(!) resaurant drevet av en tysker, hvor vi spiste fantastisk mat. Dyrt, men deilig. Julaften formiddag spiste vi risgroet med mandel i hvorpaa vi deretter var i en park, kastet frisbee og solte oss. Julaften er ikke det helt store her nede, det virker ikke som om de gaar saa mye opp i det som vi gjoer. Og det er i grunnen helt fint, for vi merker ikke saa mye til den og dermed heller ikke savnet av alt det gode med julen derhjemme.

25. desember dro vi til Urugay og Punta del Este som er et av de stoerste feriestedene og hotel resortene i Uruguay. Det hoerers ikke spesielt sjarmerende ut, og det er det heller ikke, men oenske om strand og sol var saa stort at dette ble oversett. Desverre har det vaert daarlig vaer i to dager naa, mens det ser ut som om det letter idag. Haaper paa en lagn stranddag foer vi imorgen drar til Montevideo hvor vi blir over nyttaar. Deretter er planene litt uklare ettersom ryktene om et dyrt Brasil etterhvert har blitt mange. Det kan derfor hende at vi drar tilbake til Argentina for aa reise litt rundt foer vi beveger oss inn paa brasiliansk omraade. Der maa vi regne med baade dyrere og bo og mat. Eller saa er det ikke lenge igjen av denne turen - idag er det en maaned til vi drar. Flyet gaar fra Rio den 26. januar, deretter nytt fly fra Atlanta 27. foer ankomst i Koebenhavn den 28. januar klokken 9.10. Det blir en lang hjemreise!!

Benytter anledningen til aa oenske alle en riktig god, veloverstaatt jul, en rolig romjulstid og en fantastisk nyttaarsfeiring!!