fredag 26. oktober 2007

Fremdeles i Costa Rica

Etter at Tamarindo hadde bidratt i to doegn med regn, regn og atter regn, en dags surfing og dagen-derpaa roede og hovne knaer bestemte vi oss for at det var nok! Vi oensket aa bli toerre... Tok en buss til San Jose, hovedstaden i Costa Rica, og hadde to fine dager paa "stobryferie". Litt uvant etter saa mye reising og plutselig vare i en storby og alt som hoerer med av trafikk, kaos, mennesker, forurensning, stoey og navigasjonsvansker. Derimot ble det tid til vindusshopping og et fantastisk restaurant besoek (TAKK TIL LOTTE, Mikkels mor som stod for betalingen!!). Jeg spiste en herlig Palak Paneer (indisk vegetarrett med spinat, ost og ris krydret med ingefaer og hvitloek) mens Mikkel koste seg med en kinesisk scampirett i sursoet og cashew saus. Vi delte en flaske roedt (og tankene mine gikk til alle derhjemme i hoestmoerket som uoppfordret boer drikke noen flasker hver dag for aa holde ut moerketiden). Selv eieren kom aa haandhilste paa oss og lurte paa hvordan vi var havnet der - tror ikke det var vanlig aa faa besoek av to slitne, shabby og hvite backpackere paa denne resaurantern hvor de fleste helt klart var dressed up!! Dette var nok en litt upscale restaurant, allikelvel endte regningen opp paa under 350kr - kaffe og baileys inkludert.. NAMNAM.

Etter to netter i San Jose dro vi til oestkysten og Jamaica inspirerte Puerto Viejo de Talamanca. Foerste kveld ble relativt fuktig - jeg har aldri drukket flere drinker - og kvelden inneholdt baade dansing til liveband, dansing rundt et baal og nattbading. Det hele minnes jeg kun som i en litt tykk taake og dagenderpaa avsloerte antall drinker jeg hadde drukket - fy faen for noen toemmermenn!!!!

Igaar hadde vi en deilig dag i sol og blaatt hav. Deretter var vi ute og spiste sushi til min og Mikkels store glede - 10dollar spis saa mye du kan! Det var virkelig herlig. Idag er det litt graaere, men allikevel opphold. Tenker vi skal leie en scooter og dra paa oppdagelsesferd hvis det ikke begynner aa regne. Det regner helt uten stopp om nettene og det er meget vaatt og soelete overalt.

Byen er en hasjoase, men har likevel meget mere sjel enn Tamarindo. Vi har vel begge funnet ut at vi liker oss her, og saa lenge vaeret er med oss har vi foreloepig ingen planer om aa dra herfra.

Hasta Luego---

Ingen kommentarer: